Appelvink

De Appelvink, die normaal zo schuw is, durft het aan om uitgebreid te gaan badderen.

De Appelvink heeft in de regel een teruggetrokken bestaan, hoog in de bomen. Ondanks zijn schuwheid is hij bij warm weer nog wel eens te spotten bij een waterbak of poel. Het aantal Appelvinken in natuurgebied De Borkeld lijkt de laatste jaren te zijn toegenomen. Daar kunnen zij zich ongestoord te goed doen aan de vruchtpitten van de krentenbomen. Met hun grote, dikke snavel en sterke kaakspieren kraken zij de krentenpitten om deze op te peuzelen.

Ook de jonge appelvinken doen daar al moeiteloos aan mee!

Voor het voorkomen van de Appelvink in Nederland zie: Waarneming.nl

Meer bos- en tuinvogels…

Copyright Helga Masurel

Close Menu